Què fem?

El Punt Lila de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals (FCRI) Blanquerna és un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes, que té com a objectiu la prevenció i sensibilització, així com també d’assessorament i actuació en casos de violències.

A la Facultat, el nostre personal sensibilitzat i format en violències des de la perspectiva de gènere i en clau feminista, està a la disposició de l’alumnat, el professorat i el personal per tal de detectar i informar sobre possibles casos d’assetjament en diferents nivells.

Qui som?

L’equip del Punt Lila FCRI està format per persones amb diferents càrrecs representatius dins de la facultat: alumnat (i alumni) de grau, màster i doctorat; personal d’administració i serveis (PAS); professorat; equip directiu i deganat; equip de mediació.

Les persones voluntàries delegades dels diferents sectors per al Punt Lila estan a disposició constant per assessorar, escoltar, redirigir i sensibilitzar.

Com funciona?

El Punt Lila funciona com a punt informatiu on sensibilitzar-se sobre violències cap a diferents col·lectius (incloent-hi les dones, la comunitat LGBTQIA+, les persones racialitzades, etc.), proporcionant informació sobre formacions, recursos i activitats inclusives.

Paral·lelament, el Punt Lila funciona com a espai de recepció de denúncies, recollint els possibles casos de violències i assessorant les víctimes sobre les diferents vies d’acció.

….

Per què volem el Punt Lila a la FCRI?

La creació del Punt Lila a la FCRI té com a fi posar focus en la prevenció de la violència masclista en l’àmbit de la universitat.

La violència masclista limita la vida de les persones, la seva confiança, i suposa un obstacle per a la realització personal i el ple desenvolupament social.

.