GeneralTendències

Publicitat a Catalunya: una mirada al passat per parlar del futur

El dilluns 28 de març es fan presentar al Palau Robert els dos nous llibres titulats Història de la Publicitat a Catalunya, una obra escrita per nombrosos acadèmics, entre ells Dr. Josep A. Rom Rodríguez, professor catedràtic i cofundador de la FCRI.

Com explica el presentador de la sessió Sergi Nebot, director de Control Publicidad a Catalunya, són dos volums que posen en valor la publicitat feta a Catalunya i mostra els fonaments tan excel·lents que hem heretat. Nebot també posa en èmfasi el deure que tenim de recuperar el nostre antic lideratge potenciant la innovació i la creativitat.

Fins ara no hi havia cap obra que es centrés exlcusicament en la hisotria de la publicitat a Catalunya pionera en tot l’estat espanyol, o almenys, no hi havia cap que ho fes amb tanta rigorositat i extensió, la qual cosa era una tasca pendent i necessària.

El primer volum recull la història des del començament de la publicitat durant l’auge de la indústria catalana al segle XIX fins a la dictadura franquista. Seguidament el segon volum continua des de la dictadura franquista fins a l’aparició dels mitjans de la televisió i de l’interenet incloent un capítol parlant sobre el futur del sector.

Durant la presentació es va anunciar que el tercer volum de l’obra ja està en marxa. El seu contingut o la data de publicació encara son un misteri.

Mirada al passat amb Carolina Serra i Raül Gilabert:

Mirada al futur amb Muntsa Dachs i Àlex Marquina:

Finalment, Sergi Nebot tanca la sessió amb una última reflexió envers el futur de la publicitat. “El que em crida l’atenció és que es pot parlar de tota la nova tecnologia i de la innovació, però al final sempre queda la idea, la creativitat. No és qüestió de quants segons ha de durar un anunci i en quins formats ha d’estar, sinó està en fer una idea creativa que comuniqui i sigui capaç de connectar amb els despistats centennials”.

Previous post

Presentacions finals de les campanyes treballades en el joc de rol d'aquest semestre

Next post

Es presenten els TFG II, davant de tribunals professionals de primer nivell

Regina Lopez


Warning: Division by zero in /home/customer/www/blanquernafcri.com/public_html/grau/publicitat/wp-includes/comment-template.php on line 1520