CreativitatOpinióProjectes estudiants

Presentacions de rol agència-anunciant: Glass Canned Wines

Molta creativitat i una bona conceptualització de l’essència de la marca anunciant Glass Canned Wines. Això és el que penso de les presentacions de seminari VII de quart curs que he vist avui.

 

Sóc estudiant de segon de Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, i porto des del primer dia de carrera fent el compte enrere per començar a fer assignatures específiques relacionades amb el meu àmbit professional. Em sento contenta i il·lusionada de dir que, després d’escoltar les magnífiques presentacions d’avui, he pogut comprovar que val la pena fer aquesta espera i, en contraposició, també m’ha provocat una impaciència encara major per arribar on són els meus companys i companyes de quart.

 

És veritat que a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals es comença més tard a fer les matèries específiques en els diferents graus universitaris, però, com es diu popularment, “tota espera té la seva recompensa”.

 

Aquesta tarda 16 de desembre he entrat a l’auditori i he pogut assistir a les presentacions finals del projecte de rol agència-anunciant que es fa al llarg del seminari VII. Des de la meva còmode butaca he pogut observar una atmosfera de nervis la qual afectava tant a alumnes com a professors, els quals intentaven relaxar aquest ambient parlant amb els seus pupils. Tot seguit l’espectacle ha començat i m’he deixar portar. Primer han sortir a l’escenari el grup que feia de marca anunciant i han fet una presentació que, des del meu punt de vista, ha sigut molt professional. Després, però, ha vingut la part més interessant i han sortir a exposar les tres agències de publicitat.

 

Creieu-me quan us dic que, mentre escrivia aquesta peça, tenia la intenció de ser imparcial entre els tres grups que han presentat, però us lamento informar que he fracassat estrepitosament i em deixaré portar per la meva part més friki del disseny.

 

Em deixaré portar, no perquè jo vulgui, sinó perquè la presentació tan espectacular de l’agència Agenzy m’ha deixat bocabadada. Diguem que, si des de feia anys, tenia molt clara la idea de dedicar-me a la publicitat i, en especial a l’àmbit més creatiu i artístic, aquests nois i noies m’han acabat de convèncer el que ja donava per fet. Si no fos per la mascareta segurament m’hagués empassat alguna cosa perquè durant tota la seva exposició vaig estar amb la boca oberta. Ara mateix només aspiro a arribar a quart i poder fer alguna cosa similar al que han fet ells.

 

Tinc la necessitat patent de destacar la seva presentació com a agència. Han sabut transmetre a la perfecció la identitat de marca diferenciant-se d’aquesta manera de les altres agències i creant una personalitat molt interessant i innovadora. En altres paraules, tot ho han fet al seu rotllo com bé diuen.

 

Totes tres agències han presentat idees increïbles les quals han sigut reconegudes pel mateix fundador de la marca anunciant, Juan Anton Romero. El què m’ha sorprès més ha sigut el feedback del propietari el qual, a part d’agrair i elogiar el treball dels alumnes, ha explicat que s’han exposat idees i estratègies que ja han sigut efectuades pel propi departament de comunicació de l’empresa. Aquest comentari demostra que aquests alumnes tenen una visió molt clara del mercat i estan ben preparats per sortir al món real de la publicitat, fet que em tranquil·litza notablement.

 

Però el meu entusiasme culmina quan en Joan Anton Romero ha anunciat que té la intenció de contactar amb ells per adoptar alguna de les idees proposades al seu grup d’estratègia de comunicació. Aquest comentari, des de la perspectiva d’una alumna de segon la qual no ha fet més que l’assignatura d’Introducció a la Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, és com si a un nen petit li regalessin una neula de xocolata durant el Nadal.

 

Estic molt agraïda i contenta d’haver pogut assistir aquestes presentacions. He après moltes coses i he pogut veure la llum del final del túnel anomenat “assignatures comunes”. 

Previous post

Històries de Nadal, campanyes 2021

Next post

Premi Extraordinari de Doctorat de la URL 2020-21 per al Dr. Josep Maria Picola

Regina Lopez


Warning: Division by zero in /home/customer/www/blanquernafcri.com/public_html/grau/publicitat/wp-includes/comment-template.php on line 1520