ActivitatsEsdevenimentsLlibres

Gema Requena, “caçatendències”: del “coolhunter” al “nethunter”

És especialista en Màrqueting i Comunicació, consultora sobre tendències i estratègies de mercat . Ha treballat com a “coolhunter” a Nova York i ara ha publicat el llibre Una coolhunter en Nueva York. Manual práctico de una cazatendencias (Ed. Oceano Ambar), on explica la seva experiència als carrers d’aquesta ciutat nord-americana. Aquesta tarda ha presentat el llibre a la Facultat de Comunicació Blanquerna, organitzat pel Grup de Recerca en Estratègia i Creativitat Publicitàries, en un acte presentat pel vicedegà Joan Sabaté López.
Requena, que va ser alumne del postgrau en “coolhunting” que s’imparteix a la Facultat de Comunicació Blanquerna i que després també ha fet de professora en aquest mateix curs, pioner a tot Espanya, ha reivindicat el treball del “coolhunter” que en aquest llibre explica a partir de la metologia que aplica en el dia a dia basat en l’anàlisi de tres categories que ella etiqueta com a  “Motors”: “Motors humans” –xarxa social, relacions i persones, amics que teixen l’entramat social i que et permet fer la immersió en una ciutat-, “Motors de consum” –que fa referència a tot allò relacionatg amb els consums i estils de vida- i “Motors ambientals” –quan deixes d’escoltar la gent i comences a escoltar la ciutat.

En la presentació, el professor Joan Sabaté ha subratllat que el “coolhunting” ha passat de ser un “exotisme professional” a demostrar “tot el contrari”, que amb una metodologia aplicada al carrer es poden analitzar les tendències futures en una societat.
Requena ha posat èmfasi en l’aparició i consolidament de les xarxes socials i el paper del “Community Management” i en aquest sentit ha assegurat que estem en la transició del “coohunter” al “nethunter”, quan aquest professional rastreja en la Xarxa (Factbook, Twitter, entre altres) per després contrastar el que trobes en els carrers de la ciutat.
En l’actualitat, Requena, que dirigeix a Barcelona l’agència Bómb Estrategas de Marca, treballa especialmente a partir de les xarxes socials: “En aquests nou entorns i en l’entorn de crisi econòmica hi ha tendències encara més canviants”.
Requena ha pronosticat que la nostra vida “estarà a la nostra mà” amb el mòbil i les noves aplicacions d’aquests, tot i que ha acceptat la possibilitat que davant d’aquesta tendència d’estar constantment connectat virtualmente aparegui una “contratendència” en que la gent desconnecti i visqui sense mòbil ni Internet en un estil de vida de tipus “slow”.
“El coolhunting més que una professió és una manera de treballar, curiositat, investigació social, metodologia, ordre i objectivitat”, ha postil.lat Requena.

Previous post

La Rentadora ha tornat a Televisió de Catalunya

Next post

Premis Words Awords 2011

joseprr


Warning: Division by zero in /home/customer/www/blanquernafcri.com/public_html/grau/publicitat/wp-includes/comment-template.php on line 1520