EsdevenimentsEstratègiaGeneralMaterialsNoticiesPublicacionsRecercaRecursosTendències

Es presenta el darrer informe Infoadex: la inversió publicitària dels anunciants catalans suposa 845,4 milions el 2023

S’ha presentat els darrers dies el darrer Estudi InfoAdex de la inversió publicitària a Catalunya, el corresponent a l’exercici 2023.

Segons l’estudi, la inversió publicitària generada pels anunciants de Catalunya va ser de 845,4 milions d’euros, un increment del 4,6% respecte de l’any anterior, fet que suposa el 20% sobre el total de l’Estat espanyol. A més, la inversió rebuda pels mitjans convencionals de Catalunya ha arribat als 222,1 milions d’euros. Aquestes són dues de les dades de l’Estudi InfoAdex de la inversió publicitària a Catalunya 2023, que elabora InfoAdex, l’empresa referent en el control i la investigació del sector publicitari, i que s’ha presentat a l’Espai Línia. L’acte l’ha organitzat el Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting.

La presentació de les dades ha anat acompanyada d’una taula rodona on experts del sector han analitzat les dades i l’estat de salut del sector de la publicitat i el màrqueting. Hi han participat Eli Rigau (Iki Media), María Pilar Urquijo (Exterior Plus), Glòria Carreras (We24), David Rubio (&Reyond) i el director del Grau en Publicitat, RP i Màrqueting de la nostra Facultat, el Dr. Josep Maria Picola.

Eli Rigau, representant d’Iki Media, ha assegurat que “actualment no es contempla una estratègia en la qual no convisquin els mitjans tradicionals i el digital”. Quant al format exterior, María Pilar Urquijo, d’Exterior Plus, ha subratllat que “si tu vols crear marca i que el teu missatge es consolidi s’ha d’apostar pel format exterior. Exterior té moltes virtuts, però pots fer un campanya molt petita amb una rendibilitat molt gran”.

D’altra banda, Glòria Carreras, de We24, ha dit que “a contribució de la publicitat al PIB està per sota el 0,9%. Formem part d’un sector especialment conservador, molt sensible, i la incertesa i la inestabilitat política no ens ajuda”.

El Dr. Josep Maria Picola, director del grau en Publicitat, RP i Màrqueting de la FCRI Blanquerna, ha dit que “la paraula màgica per a l’anunciant és el retorn de la inversió” i que “la incertesa fa que el sector sigui més poruc”; també ha debatut sobre què és primer el missatge o el mitjà, i la importància dels objectius de màrqueting i comunicació de les marques a l’hora d’analitzar les estratègies de mitjans dels anunciants.

Finalment, David Rubio, de &Beyond, ha dit que “la televisió continua sent un referent, no la matem, encara” i que “el digital és un calaix on tot hi té cabuda, les marques s’hi estan posicionant cada cop més”.

 

[A la foto de grup, d’esquerra a dreta, Eli Rigau (IKI Media), Mª Pilar Urquijo (Exterior Plus), Philipp Furst (Medialog), Glòria Carreras (We24), Patricia Sánchez (InfoAdex), Pedro Villa (InfoAdex), Laia Rogel (el Gremi), Josep Maria Picola (Facultat Blanquerna) i David Rubio (&Beyond)] [Foto: Maria Cerezuela].

La inversió publicitària generada pels anunciants de Catalunya suposa 845,4 milions el 2023

Previous post

La marca Moritz, bon exemple de creativitat aplicada a mitjans alternatius

Next post

El 'route to market' d'ELITE (flor fresca), objecte d'anàlisi a 'Màrqueting internacional'

Josep Maria Picola