ActivitatsAlumniEns ha visitat...EstratègiaGeneralMarketingTendències

El fenomen de la ‘KINGS LEAGUE’ des de dins, de la mà de dues ‘alumni’

Com molts de vosaltres sabreu, la ‘Kings League’ va sorgir d’una idea que van tenir en Gerard Piqué i l’Ibai Llanos. Des del seu inici, la ‘Kings League’ ha estat un fenomen del qual tots heu sentit parlar a les xarxes i amb els vostres amics, però… qui millor que l’Anna i la Inés per explicar-nos com ha estat aquesta aventura des de dins?

L’Anna Tormo (Periodisme, 2014) i la Inés González (Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, 2020) van explicar, a alumnes de 2n i de 4t, quins han estat els resultats que han aconseguit en aquest primer split de la Kings League.

L’objectiu inicial era crear una lliga de futbol gratuïta que enganxés el seu públic i en la qual sempre passessin coses. Des d’abans de començar, la gent ja estava involucrada dins del ‘fenomen KL’ i formaven part de les votacions de les enquestes sobre les normes o sobre decisions com el color de la gespa… van aconseguir 170.000 vots sense haver començat la lliga!

Durant aquests mesos, la ‘Kings’ ha estat caracteritzada per un equilibri entre la competició esportiva i l’emoció i espectacle que han creat utilitzant el famós hype. A més, el públic s’ha fet fan de la lliga, no tan sols d’un equip. És per això que el canal propi de la ‘Kings’ suma un 75% de la seva audiència… cosa que l’ha convertit en el canal de Twitch més vist del món! I no només han assolit unes dades d’audiència molt bones les jornades de l’split, sinó també els programes complementaris (‘previs’ o ‘post’) com són l’’After Kings’ o el ‘Chup Chup Kings’.

Les marques que s’hi han anat involucrant han anat completament a cegues, confiant en un projecte i en tot l’equip que hi ha darrere. Totes les marques que han format part d’aquest projecte entenen el llenguatge i han interactuat amb la competició a través de cadascuna de les 25 propostes personalitzades treballades.

És una lliga canviant, per tant coses que no han funcionat a la primera o a la segona jornada s’han pogut modificar. Per exemple, ens van explicar sobre un partner mal integrat amb Mahou que va generar comentaris negatius i que van decidir re-enfocar per continuar col·laborant.

Al llarg de la seva exposició, l’Anna i la Inés van avançar-nos detalls sobre la ‘Queens League’, la lliga femenina, novetat copy paste de la Kings, la qual promet donar la mateixa visibilitat, amb les mateixes condicions i a priori, amb molt més nivell futbolístic. També van introduir-nos la ‘Prince Cup’, que tindrà lloc a l’estiu, i l’ambició de l’equip d’expandir el projecte internacionalment, amb la voluntat estratègica d’acabar fent una superlliga entre els campions de diferents països.

[Article de l’alumna Andrea Merlo, graduada en Publicitat, RP i Màrqueting 2022 i cursant el ‘4+1’ amb el Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa 2022-23]

Previous post

Ens visita el CEO d'ELITE, referent internacional en flor fresca

Next post

Presentacions finals del 'joc de rol' als representants de VIATRIS, MIMS, ALTIC, CASAL DELS INFANTS i GOZO

Josep Maria Picola