ActivitatsCampanyesCreativitatEns ha visitat...Tendències

Conversant amb el director creatiu de PUTOS MODERNOS

El passat 19 de març vam acollir a la Facultat una sessió de les ‘Converses Obertes’ que organitza el Gremi de la Publicitat, la Comunicació i el Màrqueting, en col·laboració amb el nostre Grau, conduïdes pel professor Richard Wakefield. En aquest cas el convidat va ser en Joan Alvares de PutosModernos®

Els alumnes, majoritàriament de 2n curs, van tenir ocasió de poder xerrar, en format reduït i molt proper, amb un dels socis fundadors -i director creatiu- d’una de les agències de referència… o no és una agència ‘Putos Modernos’? A ells, com va explicar en Joan, no els agrada presentar-se com ‘agència’, de fet es consideren més ‘un mitjà’… per expressar-se, per emetre missatges, en un to i un estil molt particulars… perquè, de fet, s’han creat un territori únic i una marca pròpia, sovint més potent i amb més personalitat que les marques que confien en ells per anunciar-se.

De fet, si anem al seu web llegim això respecte al seu origen i la seva particular raó de ser:

“Somos el fruto de un graffiti. Una tarde de 2005, callejeando por Barcelona, nos topamos con estas dos palabras escritas sobre una pared. En homenaje a ese gesto anónimo hicimos unas chapas, la gente nos pidió pegatinas y nos liamos a hacer camisetas. Luego siguieron las fiestas, que financiábamos con todo lo anterior. A la que nos dimos cuenta había nacido un colectivo.

Las Navidades de 2015, coincidiendo con el décimo aniversario, hicimos un calendario para regalar entre amigos. La cosa viralizó, se nos fue de las manos y de pronto nos vimos la víspera de Nochebuena montando una tienda online, desde el asiento trasero de un Blablacar, para atender los cientos de pedidos que llegaban. Siguieron otros productos como tazas, básculas, carteles o La Puta Agenda del Autónomo, que en 2017 se convirtió en Número 1 en Fnac o Amazon.

¿Cuál es el sentido de todo esto? Aún no lo tenemos muy claro. Quizá algún día lo encontremos. Mientras tanto nos dedicamos a crear objetos, ideas y planes para sobrevivir a la vida moderna.”

Per cert, aquella vella pintada que els va servir d’inspiració per al nom de ‘Putos Modernos’, el 2005, la van descobrir ben a prop de la nostra Facultat: al carrer Joaquim Costa, en ple barri del Raval, a tocar de casa nostra!

Previous post

Anàlisi al màrqueting de Wallapop de la mà de l'alumni Alèxia Vila

Next post

El seminari 'Barcelona Creative City' del prof. Mallafré visita l'agència '&Rosàs'

Josep Maria Picola


Warning: Division by zero in /home/customer/www/blanquernafcri.com/public_html/grau/publicitat/wp-includes/comment-template.php on line 1520