AlumnatGeneralQuè fa?

Els alumnes del seminari VI de ràdio matí del Grau de Periodisme elaboren programes informatius de manera telemàtica

La ràdio es reinventa constantment i sap adaptar-se a cada situació. La crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha obligat pràcticament a tots els mitjans de comunicació a trobar noves  formes de treball. En aquesta situació les emissores de ràdio ho han sabut fer  de manera ràpida i eficaç.

Escoltar avui les programacions radiofòniques evidencia l’extraordinària capacitat d’adaptació del mitjà a l’obligat confinament de les persones, inclosos els professionals que la fan possible.

Les noves tecnologies han permès que les graelles no perdin la seva capacitat d’informar i entretenir. Ho fan a diari amb més dificultats de les habituals però amb suficient atractiu i eficàcia com per a continuar seduint a centenars de milers d’oients.

Amb tota la rotunditat del món, em permeto contradir The Buggles, que a finals dels anys 70 es van atrevir a compondre “Video killed the radio star”.

El temps ha demostrat que ni la van matar, ni la van eclipsar. L’estrella de la ràdio continua més viva que mai.

Des del seu obligat confinament domiciliari els alumnes del seminari VI de ràdio matí del grau en Periodisme i Comunicació Corporativa de la Facultad han posat el seu granet de sorra per confirmar-ho.

Ho han fet confeccionant un magnífic programa informatiu mitjançant la nova i inevitable modalitat de teletreball.

Els tretze alumnes del seminari que imparteixo a tercer curs de Periodisme i Comunicació Corporativa tots els dimecres i divendres al matí,  han demostrat que amb planificació, dedicació, imaginació, esforç i esperit de col·laboració es pot elaborar un programa informatiu amb garanties.

Mitjançant el google meet i diversos programes d’edició, els estudiants han confeccionat en una de les sessions del seminari dos programes d’actualitat molt interessants, equiparables en alguns aspectes als que podem escoltar cada dia a les ones radiofòniques del nostre país de la mà dels Basté, Terribas o Cuní.

En els següents vídeos es poden  veure, a dos dels alumnes en un moment del programa…

Els informatius inclouen seccions estrictament informatives  al voltant del coronavirus que es combinen amb d’altres aspectes de l’actualitat del món i de l’esport. Algunes recomanacions que ajuden a sobreviure al confinament domiciliari, complementen el seu contingut.

L’experiment constata que si es viu amb passió des de dins, la ràdio és un mitjà de comunicació que aporta als seus professionals i també als seus consumidors un nivell de satisfacció extraordinari. Això garanteix el seu futur.

Per aquesta raó  pot competir amb èxit amb els seus rivals… la televisió, internet i, sobre tot, les xarxes socials.

És un dels mitjans  amb més credibilitat.

Ens sentim força orgullosos del resultat, una pràctica més del seminari que ens prepara, dins de l’esperit Blanquerna,  per a un futur professional ple de reptes:

Previous post

Sandra Mestres, alumni: ‘’Cobrir les manifestacions post-sentència a Betevé va ser un repte professional’’

Next post

Què cal saber per ser notícia?

Joan Maria Clavaguera